woningmarkt en vergrijzing Ureterp, 04-05-2015

De Nederlandse woningmarkt groeit de komende tien jaar steeds verder uit elkaar. Door de vergrijzing blijven de huizenprijzen en het aantal verkochte woningen in de uithoeken van het land achter bij de Randstad.
Dat concludeert ING in een rapport over de Nederlandse woningmarkt. De huizenprijzen in Amsterdam, Den Haag en Utrecht en de regio's daar omheen stijgen het sterkst, terwijl de prijzen in de provincies Drenthe, Limburg en Zeeland steeds meer onder druk komen te staan van vergrijzing. In de provincie Groningen geldt dit met name voor het gebied buiten Groningen-stad.

"De woningprijs gaat omhoog als het aantal huishoudens in een regio groeit, vergrijzing heeft daarom een nadelig effect op de woningwaarde", legt Marieke Blom, hoofdeconoom bij ING, uit.
DYNAMIEK
"Jongeren zorgen voor dynamiek op de woningmarkt, zij verhuizen vaker en brengen inkomensontwikkeling mee. Waar het aantal huishoudens het snelst toeneemt en de koopkracht het hoogst is, stijgen de prijzen het hardst", aldus Blom.

De gemiddelde huizenprijzen in Nederland stijgen volgens een door ING eerder gepubliceerd rapport het komend decennium 2 procent per jaar.
bron: nu.nl

Vervolg nieuwsbericht

Bron: Nu.nl

Terug...